Terminsstart i Svärtinge är 27 augusti. Västervik mer info kommer
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om klubben

Fler bilder (+4) >>
Blandade bilder 2006-2018 (Fotograf till Västerviksbilderna är Niclas Ådemark)

Föreningen Tae Yang Fighting Center kombinerar kampsportstilarna WT Taekwondo (Svärtinge och Västervik) och Hapkido (Svärtinge).

 
Föreningen har funnits sedan 2006, den startades av Mattias Hedman och Lovisa Farge i Västervik. I föreningen fanns budo som Taekwondo, Hapkido, Judo, Judolekis  och Thaiboxning.
 
Föreningen nådde flertalet framgångar inom Taekwondo både i Poomsae och kamp. Guldvalörer, silvervalörer och bronsvalörer kämpades hem på olika tävlingar runt om i Sverige genom åren  i Stockholm Cup, Malmö Open, Svenska cuperna, Lomma Cup Helsingborg Open, Trelleborg Open, SM i Göteborg, SM i Skellefteå m.fl.
 
2010 Lomma cup tog även en av utövarna hem bästa fighter samt guld i sin viktklass, avancerad.
 
2016 startade Tae Yang Fighting Center (NTC TKD) Taekwondo verksamhet i Svärtinge. Klubben fortsätter och växa men många unga duktiga fighters men även en hel del äldre tränande.
 
Så i dag finns Tae Yang FC både i Västervik och Svärtinge. 
 
Möjligheten att kunna träna tillsammans med sitt barn finns och ett träningskoncept som tränar hela kroppen på ett roligt och effektivt sätt.
 
Mattias Hedman, som är huvudinstruktör i föreningen har ett mångårigt förflutet inom kampsport men huvudstilarna är WTF Taekwondo, 6 Dan och Hapkido, 3 Dan. Moderklubben där allt startade för Mattias är Yong Gi som har varit en stor och framgångsrik förening inom Taekwondo i många år.
 
Nicole Franck som är instruktör i Västervik började inom Judon redan som barn tillsammans med sina föräldrar, Nicole har idag svart bälte i Judo, 3 Dan i Taekwondo och 1 Dan i Hapkido. Nicoles moderklubb inom Taekwondo är Tae Yang FC.
 
Sofia Hedman, instruktör i Taekwondo, var 26 år då hon startade med Taekwondo. I december 2023 lyckades Sofia ta 2 Dan.. Sofias moderklubb är Tae Yang FC.
 
Johannes Carinci, instruktör i Taekwondo startade med Taekwondo i Yong-Gi. Efter ett par års uppehåll startade han igång igen med Taekwondo i Tae Yang FC. I december 2019 så lyckades Johannes nå det Svarta bältet som han så länge kämpat för.
 
Ellinor Lundgren, instruktör i Taekwondo.  I december 2022 så lyckades Elinor nå det Svarta bältet som han så länge kämpat för.
 
Vi har även ett flertal hjälpinstruktörer Svärtinge: Salomon Eliasson, Karin Eliasson, Kristin Granstrand, Maria Wallberg. Västervik: Mini Johansson och Therese Persson. 
 
Hösten 2016 startade föreningen upp verksamhet i Svärtinge och till en början fanns det Taekwondo men 2018 började även Hapkido att läras ut. 2017 startade budobus. Budo för de allra minsta, 3-5 år, här får de lära sig koordination, balans och lyssna på varandra och instruktörerna samt lättare Taekwondo övningar.
 
Föreningen är till för alla ung som gammal, tjej som kille, alla är välkomna. 
Det finns idag åldersgrupper från 5 år och uppåt inom verksamheten.
 

Mer information om respektive stad och budostil finns under flikarna i topbannern. 


 
 
 
Våra sponsorer